Març de visions feministes

Des de Transformadors proposem un mes ple d’activitats diverses, reivindicatives i lluminoses. Tant com les dones que les protagonitzen.

Al Casal Transformadors som feministes tot l’any, del gener al desembre. Tot i així, creiem que continua sent necessari incidir en les veus femenines, perquè encara avui ens silencien, ens invisibilitzen, ens menystenen i ens agredeixen. I sí, lamentablement també ens maten. Des de Transformadors proposem un mes ple d’activitats diverses, reivindicatives i lluminoses. Tant com les dones que les protagonitzen.

4 de març, 19 h: Inauguració de l’exposició ‘Veus de dones’. Les creadores alcen la veu, el pinzell, el braç, les cames, les agulles, les lletres, els vestits, les pintures o el fang per fer-se visibles i presents i mostrar al món que nosaltres som i creem. Una exposició en col·laboració amb Projecte Minerva, col·lectiu de creadores del barri de Gràcia que fan de punt de trobada i altaveu de la creativitat femenina.

6 de març, 18 h: Presentació del llibre ‘Lolo i les llàgrimes del vi», de Carme Ripoll. L’obra de Carme Ripoll tracta un tema tràgic i invisibilitzat: el robatori de nadons per part de metges i monges, que es va iniciar a Espanya durant els anys del franquisme. La presentació anirà acompanyada d’un debat amb l’associació S.O.S Bebés Robados de Catalunya, que encara lluiten per tal que l’administració faci un registre de nadons robats. Neus Roig és autora d’una tesi doctoral sobre el tema, en la qual informa que la xifra de nadons robats a Espanya entre l’any 1938 i el 1996 (quan va canviar la llei d’adopció), podria arribar fins els 300.000.

7 de març: El dissabte previ al 8-M l’activitat no para. Comencem amb un taller feminista mixte per a adolescents de 12 a 18 anys (11 h) i un taller d’autodefensa feminista no-mixte (també a les 11 h), organitzats pel col·lectiu Marea Verde. Hi haurà espai de cures infantils. Per a tots dos, és imprescindible inscriure’s aquí. Per una altra banda, dissabte també farem un taller intergeneracional de pancartes (12 h) obert i a càrrec de Dones Transformadores. Aquest taller es farà a la plaça André Malraux, coincidint amb el Mercat de Pagès.

12 de març, 19 h: ‘4 meses, 3 semanas, 2 días’. En aquesta sessió del Cinefòrum projectem una de les pel·lícules més ben valorades de Cristian Mungiu; un drama social sobre avortament als últims dies de la Romania comunista. ‘4 meses, 3 semanas, 2 días’ va guanyar el premi a la millor pel·lícula a l’edició de 2007 del Festival de Cannes, entre altres premis.

Fotograma de la pel·lícula ‘4 meses, 3 semanas, 2 días’, de Cristian Mungiu

20 de març, 19 h: Aquest mes fem doble sessió de Cinefòrum. En aquest cas projectarem el documental ‘Neus Català, la veu de la consciència’, sobre la supervivient catalana del camp de concentració nazi exclusiu per a dones, que va morir el 13 d’abril del 2019. També comptarem amb una conferència posterior a càrrec de Mar Trallero, sobre l’experiència de dones de Catalunya i del conjunt d’Espanya als camps de concentració.

24 de març, 18 h: Presentació del servei PIAD, dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones com a servei municipal i de
proximitat de l’Ajuntament de Barcelona. Comptarem amb la presència de Joana Busquets; Tècnica comunitària de Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD), Direcció de Feminismes i comunitat LGTBI.

27 de març, 16,30 h: Obra de teatrefòrum ‘8-M. Feminisme interseccional?’. 8 de març de 2018. Sortim al carrer, unides per la lluita feminista. Dues trobades fortuïtes entre un grup de dones asiàtic-descendents i un grup de dones blanques porten a mostrar-nos els conflictes de la interseccionalitat. El carrer és de totes? ‘8M – feminisme interseccional?’ és una peça de
teatrefòrum de Catàrsia, col·lectiu asiàtics-descendents de Barcelona. L’objectiu d’aquesta acció performativa és generar espais de debat i reflexió, de conscienciació i revisió de privilegis.

 

Deja un comentario